'Koeman kijkt nadrukkelijk naar Eredivisie en tipt volgende AZ-uitblinker'

'Koeman kijkt nadrukkelijk naar Eredivisie en tipt volgende AZ-uitblinker'

23-08-2020 16:00 Laatste update: 16:35
91

FC Barcelona richt zich na de aanstelling van Ronald Koeman nadrukkelijk op de Eredivisie. Niet alleen Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico en Myron Boadu, maar óók Calvin Stengs staat op het lijst van de Catalaanse grootmacht.

Met dat opvallende nieuws pakt Sky Sports zondagmiddag uit. De belangstelling voor Stengs komt uit de koker van Koeman: de nieuwe trainer van Barça heeft de 21-jarige aanvaller van AZ getipt bij de clubleiding. Stengs stond al op de uitgebreide scoutinglijst in Camp Nou.

Wedden

Meer odds

Koeman liet Stengs vorig jaar debuteren in het Nederlands elftal tijdens de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (5-0). De aanvaller van AZ was vorig seizoen goed voor vijf goals en acht assists in de Eredivisie. Daarnaast was hij in de Europa League op dreef met vijf goals en vier assists.

Het contract van Stengs in Alkmaar loopt nog drie jaar. Ook Boadu, met wie hij goed bevriend is, staat op het lijstje in Barcelona, zo meldde Diario SPORT eerder op de zondag. Verder worden onder meer Van de Beek, Tagliafico (beiden Ajax), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Eric García (Manchester City), Memphis Depay (Olympique Lyon) en Lautaro Martínez (Internazionale) in verband gebracht met Barça.