Flemming 'teleurgesteld' over besluit PEC: Dit was niet het plan

Flemming 'teleurgesteld' over besluit PEC: "Dit was niet het plan"

24-08-2020 22:24 Laatste update: 22:42
37

Zian Flemming baalt dat PEC Zwolle hem laat vertrekken. De aanvaller mag weg, maar volgens hem was dat niet de afspraak.

"Het is nog niet zeker wat de toekomst brengt. We hebben aan het begin van dit seizoen met de staf en de leiding afgesproken dat ik voor m'n kans zou gaan. Dat ging goed, maar ze hebben toch besloten om die jongen (Slobodan Tedic, red.) te halen. We gaan zien wat er met mij gaat gebeuren, of ik hier blijf of toch wegga", zegt Flemming voor de camera van FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Flemming maakte vorig seizoen indruk bij NEC, waar hij op huurbasis speelde. Een terugkeer naar de Keuken Kampioen Divisie ziet hij niet zitten. Naar eigen zeggen is er contact met enkele Eredivisie-clubs.

"Daar ben ik wel teleurgesteld over", zegt Flemming over het besluit van PEC dat hij mag vertrekken. "We hebben het plan uitgestippeld, dat was vorig seizoen al. Het plan is precies uitgekomen door goed te spelen bij NEC en terug te komen. Het leek er lang op dit ik dit seizoen zou gaan spelen, maar blijkbaar durven ze het toch niet aan. Dat is hun keuze. Ik had niet verwacht dat ze dit zouden beslissen. Dit was niet het plan, maar het is hun werk om leiding te maken. Daar heb je mee te dealen als speler, maar dit was niet de verwachting en niet de bedoeling."

Flemming rekent op een soepele houding van PEC, mochten clubs zich melden. "Volgens mij heeft geen enkele club het breed. Ik denk dat ze al blij zijn als ze geen salaris meer hoeven te betalen. Dat kunnen ze misschien weer bijleggen bij die nieuwe gozer. Ik ga er niet vanuit dat ze moeilijk gaan doen. Misschien doen ze er een strik omheen en dan ben ik weg."