Van Gaal-terughoudendheid in Zeist: 'Ik proefde niet: nou, dan is dat dé man'

Van Gaal-terughoudendheid in Zeist: 'Ik proefde niet: nou, dan is dat dé man'

01-09-2020 08:06
108

Louis van Gaal liet zondag weten dat hij openstond voor een volgende comeback bij het Nederlands elftal: of hij ook daadwerkelijk terugkeert als bondscoach, is nog maar de vraag. Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels was maandag in Zeist en had niet de indruk dat men bij de KNVB stond te springen om een comeback van Van Gaal.

De 69-jarige Amsterdammer was in 2017 al in beeld bij de KNVB, maar toen kwam het niet van een derde termijn als bondscoach. Wijffels weet dat er ook gesproken is over een rol als technisch directeur, maar ook dat ging niet door. "Ik denk dat je er niet aan voorbij kan. Maar of hij het ook echt wordt, moet ik nog zien", aldus de AD-journalist bij Voetbalpraat op FOX Sports.

De KNVB is de afwijzing van Van Gaal nog niet vergeten, vermoedt Wijffels. "Omdat hij voor het eerst een keer nee heeft gezegd en ik bij de KNVB proef dat het niet vanzelfsprekend is. Ik hoorde ook iemand zeggen: hij is toch met pensioen? Ik proefde niet meteen: nou, dan is dat dé man waar we voor moeten gaan."

Interim-bondscoach Dwight Lodeweges en aanvoerder Virgil van Dijk schoven maandag aan voor een persconferentie: daar viel de naam van Van Gaal, maar ook zij hielden zich op de vlakte. Wel werd duidelijk dat de spelersraad van Oranje een stem heeft in de aanstelling van een nieuwe bondscoach.