Hateboer wekt verbazing bij Atalanta: 'Slechte uitspraken, heel onplezierig'

Hateboer wekt verbazing bij Atalanta: 'Slechte uitspraken, heel onplezierig'

01-09-2020 17:41 Laatste update: 21:26
50

Hans Hateboer heeft een slechte beurt gemaakt bij Gian Piero Gasperini. De succestrainer van Atalanta Bergamo reageert verbaasd op de verrassende vertrekwens van de Nederlander, die het gevoel heeft het maximale te hebben bereikt in Noord-Italië.

Atalanta eindigde afgelopen seizoen op de derde plaats in de Serie A en bereikte de kwartfinale van de Champions League, waarin Paris Saint-Germain door twee goals in de slotminuten te sterk was voor de stuntploeg. "Volgens mij is dit het maximale dat je met Atalanta kunt presteren", liet Hateboer vervolgens optekenen door Voetbal International.

"Hoeveel méér valt er nog uit te halen hier? Niet veel, denk ik. Ik heb hier fantastische jaren gehad, met mooie prestaties en een fijne sfeer. Het is iets puur persoonlijks. De drang om nieuwe dingen te ontdekken. Ik wil mezelf blijven uitdagen. Dat heeft verder niks te maken met Atalanta."

Gasperini reageert verbaasd. "Slechte uitspraken, heel onplezierig. Dit zorgt voor heel veel twijfels", foetert de trainer van Atalanta op een persconferentie. "Ik kan me veel meer vinden in wat Rafael Tolói en Alejandro Papu Gómez zeiden. Zij vinden dat we een geweldig seizoen hebben gehad, maar dat ze willen knokken om nóg meer te presteren. Het grote gevaar is dat de groep op zijn lauweren gaat rusten."