KNVB maakt eerste Oranje-selectie van De Boer bekend: één debutant

KNVB maakt eerste Oranje-selectie van De Boer bekend: één debutant

02-10-2020 12:00 Laatste update: 12:13
131

De eerste Oranje-selectie van Frank de Boer is bekend. De bondscoach heeft 25 spelers opgeroepen, waaronder debutant Teun Koopmeiners.

Koopmeiners is aanvoerder van AZ en Jong Oranje en mocht de laatste interlandperiodes telkens ruiken aan het Nederlands elftal, maar zit er nu voor het eerst bij. Steven Berghuis (Feyenoord), Daley Blind (Ajax) en Donyell Malen (PSV) keren terug in de spelersgroep.

Verder behouden routiniers Ryan Babel en Kevin Strootman hun plek. Ook jongelingen Owen Wijndal en Mohamed Ihattaren zijn opgeroepen door De Boer. Perr Schuurs valt in vergelijking met de vorige interlandperiode af, omdat Stefan de Vrij terugkeert van een blessure. Ook Leroy Fer is er niet bij.

Het Nederlands elftal oefent volgende week woensdag in Amsterdam tegen Mexico. Vier dagen later speelt de ploeg van De Boer in Zenica voor de Nations League tegen Bosnië. De eerste interlandperiode van De Boer wordt op woensdag 14 oktober afgesloten in Bergamo tegen Italië.

De Boer ondertekende vorige week een contract tot en met het WK van 2022 bij de KNVB als bondscoach van Oranje. De 112-voudig international was eerder ook al als assistent van voormalig bondscoach Bert van Marwijk betrokken bij Oranje.

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City)

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Joël Veltman (Brighton), Stefan de Vrij (Inter), Owen Wijndal (AZ)

Middenveld: Donny van de Beek (Manchester United), Mohamed Ihattaren (PSV), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Ajax)