Rutte bevestigt: streep door amateurvoetbal, uitzondering voor betaald voetbal

Rutte bevestigt: streep door amateurvoetbal, uitzondering voor betaald voetbal

13-10-2020 19:10 Laatste update: 19:27
153

Premier Mark Rutte heeft bevestigd dat al het amateurvoetbal afgelast wordt. Dat betekent dat alle wedstrijden van de Tweede Divisie, Derde Divisie en in alle divisies daaronder niet meer doorgaan. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gaan wel gewoon door, zonder publiek.

Rutte bevestigt dinsdagavond wat maandag al naar buiten werd gebracht. Omdat de coronabesmettingen oplopen worden er extra maatregelen doorgevoerd. De premier spreekt van een 'gedeeltelijke lockdown'. Kinderen onder de achttien jaar mogen wel blijven sporten, maar de competities worden stilgelegd. Dit om het reisverkeer tegen te gaan.

Voor sporters boven de achttien jaar geldt dat er getraind kan worden, maar niet met meer dan vier personen. De nieuwe maatregelen gaan woensdagavond om 22.00 uur in. Alle eerder aangekondigde maatregelen blijven staan. Dat wil zeggen: geen publiek en sportkantines, douches en kleedkamers blijven gesloten. De maatregelen gelden in ieder geval vier weken. Dat er geen publiek welkom is in de stadions werd eerder al besloten. Die maatregel gold tot half oktober, maar is dus verlengd.

Rutte maakte verder bekend dat alle restaurants en café's dichtgaan. Ook komt er een verkoopverbod van alcohol na 20.00 uur 's avonds en de groepsgrootte gaat in binnenruimtes naar maximaal 30 personen per zaal. Er zijn geen uitzonderingen.