Woeste Schmidt maakt gehakt van KNVB: Ze weten niets van voetbal

Woeste Schmidt maakt gehakt van KNVB: "Ze weten niets van voetbal"

01-11-2020 17:01
155

PSV-trainer Roger Schmidt heeft bij FOX Sports gehakt gemaakt van de KNVB. De voetbalbond weigerde om de wedstrijd tegen ADO Den Haag te verplaatsen, ondanks dat PSV meerdere verzoeken indiende om dat toch te doen. PSV kan met moeite een elftal op de been brengen vanwege coronabesmettingen bij de club.

Jorrit Hendrix en reservedoelman Vincent Müller werden zaterdag positief getest op het coronavirus. Maar de KNVB wilde het duel niet verplaatsen, ondanks dat PSV 13 van de 27 selectiespelers mist en donderdag alweer speelt in de Europa League tegen PAOK Saloniki. 

En dat gaat er bij Schmidt niet in. "Ik vind onze situatie heel speciaal, omdat we zoveel coronagevallen hebben. De afgelopen vier wedstrijden hadden we steeds twee nieuwe besmette spelers. Maandag worden we weer getest en komen er misschien wel nieuwe besmettingen aan het licht", begint Schmidt zijn betoog.

"De KNVB weet dat. Ze zeggen dat wij nog steeds genoeg spelers hebben om iedere drie dagen te spelen. Ik denk dat zij niets van voetbal weten. Ze hebben zeventien uur nodig om te bepalen dat we moeten spelen. We hebben ze zaterdagmiddag na de testresultaten meteen gevraagd om de wedstrijd te verplaatsen, maar vanmorgen net na half elf besloten ze dat we moeten spelen."

Schmidt is overduidelijk niet te spreken over de gang van zaken. "Ze weten niets over voetbal en het voorbereiden van een team. Ze zitten thuis en maken daar beslissingen op basis van de regels, maar die kloppen niet. Ze geven niets om onze situatie en de gezondheid van de spelers en stafleden. Dat is mijn indruk. Maar toch gaan we ons best doen om de wedstrijd te winnen."