Van Seumeren haalt uit in aanloop naar FC Utrecht-Ajax: Ik vind dat niet juist

Van Seumeren haalt uit in aanloop naar FC Utrecht-Ajax: "Ik vind dat niet juist"

04-11-2020 22:06
166

Frans van Seumeren haalt in de aanloop naar FC Utrecht - Ajax uit naar de KNVB. De voetbalbond is erin geslaagd de Domstedelingen wéér te duperen, vindt hij.

FC Utrecht hoopte Ajax-thuis - de wedstrijd van het jaar voor de thuisclub - in de tweede seizoenshelft te spelen, omdat de kraker vorig seizoen niet doorging door storm Ciara én om de mogelijkheid te houden om supporters te verwelkomen. Het was het enige verzoek van de club voor het competitieprogramma, maar de KNVB ging er niet op in.

"Vorig jaar zijn we zwaar gedupeerd met de bekerfinale en de toewijzing van de Europese tickets, dus hoopten we dat aan dit verzoek voldaan kon worden. Verder hadden we geen eisen", zegt Van Seumeren tegen het Algemeen Dagblad. "We kregen te horen dat 'de computer had beslist'. Tsja. Fortuna Sittard speelt wel in de tweede seizoenshelft thuis tegen Ajax."

"Het is sowieso gek dat er voor de top 4 een uitzondering is gemaakt, dat die in de tweede seizoens­helft uit en thuis tegen elkaar spelen", wijst Van Seumeren op het programma in januari met zes toppers, inclusief de Klassieker. "Ik vind dat niet juist. Hou er dan ook rekening mee als wij een verzoekje hebben, zeker met de achtergronden van de laatste tijd."

Van Seumeren vindt het hoog tijd voor verandering bij de KNVB. De voetbalbond zorgt volgens de Utrecht-eigenaar voor steeds meer wrevel, ook bij andere clubs. "Het is gewoon tijd voor verandering daar. De Eredivisie CV moet krachtiger worden, clubs moeten meer inspraak hebben. Wij zitten met het vervelende systeem dat er een vijfzesde meerderheid moet zijn voordat de ECV kan beslissen. Dat blokkeert feitelijk alles."