Manchester United wendt zonder Van de Beek crisis af: glansrol voor Fernandes

Manchester United wendt zonder Van de Beek crisis af: glansrol voor Fernandes

07-11-2020 15:26 Laatste update: 15:28
60

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer is voor even uit de zorgen. The Red Devils – met Donny van de Beek negentig minuten op de bank – blameerden zich midweeks Basaksehir, maar wendden tegen Everton een ontslag van de Noor af: de lastige uitwedstrijd werd met 1-3 gewonnen, dankzij twee goals en een assist van Bruno Fernandes.

Everton begon het duel als de verrassende nummer vijf van de Premier League, had in de openingsfase de overhand en kwam na een kleine twintig minuten op voorsprong. Eén van de lange ballen op spits Dominic Calvert-Lewin belandde bij Bernard: de Braziliaan verraste David De Gea vervolgens in de korte hoek en zette de 1-0 op het scorebord. Manchester United liet zich echter niet kennen en maakte er snel 1-1 van. Luke Shaw bracht de bal voor vanaf links en Fernandes passeerde Jordan Pickford met een fraaie kopbal.

Lucas Digne raakte kort daarna de paal namens Everton, terwijl de gasten nogmaals toesloegen. Fernandes werd vrijgespeeld op links en gaf de bal voor. Marcus Rashford kreeg zijn hoofd niet tegen de bal, die echter alsnog binnen viel bij de tweede paal: 1-2, tweede treffer voor Fernandes. De voorsprong gaf Manchester Untied vertrouwen: The Mancunians hadden de tweede helft aardig onder controle, hoewel Everton nog twee penalty's claimde.

Rashford had een kwartier voor tijd voor de definitieve beslissing kunnen zorgen, maar verloor zijn één-tegen-één-duel van Pickford. De marge bleef krap, maar Manchester United kwam ook tijdens de vier minuten durende extra tijd niet meer serieus in de problemen: Edinson Cavani counterde in de laatste minuut zelfs naar 1-3, op aangeven van Fernandes. Solskjaer en de zijnen komen dankzij de broodnodige zege op tien punten en nemen afstand van de degradatiezone.