Sparta ontdoet zich van RKC en smaakt eindelijk het zoet van de overwinning

07-11-2020 22:53
29

Sparta heeft voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij RKC ging het lang niet van harte, maar was een goal van Lennart Thy in de tweede helft wel genoeg voor drie punten: 0-2.

De eerste helft van de kelderkraker in Waalwijk was het aanzien eigenlijk niet waard. Sparta kwam alleen bij vlagen op de vijandelijke helft en RKC kon het vele balbezit dat het had eigenlijk niet in doelrijpe kansen omzetten. Vijf minuten voor rust was er sprake van enige opwinding toen scheidsrechter Oostrom door de VAR naar het scherm geroepen werd. Er zou een overtreding zijn gemaakt op RKC-spits Vitalie Damascan, maar daar ging de arbiter niet in mee.

Pas na de pauze kwam er wat meer leven in de wedstrijd en dat was voornamelijk te danken aan het feit dat Sparta iets meer liet zien dan voor rust. De Rotterdammers gingen actief op zoek naar een doelpunt en na een uur spelen kwam die goal er ook. Een goed lopende aanval eindigde na een voorzet van Sven Mijnans op het hoofd van Lennart Thy, die van dichtbij inkopte: 0-1.

Ook daarna bleven de bezoekers uit Spangen de bal in de ploeg houden en leek het er geen moment op dat RKC nog een resultaat aan de wedstrijd over zou gaan houden. Henk Grim, oefenmeester van de Waalwijkers, zette tactisch nog wel het één en ander om maar dat sorteerde geen effect. Sterker nog: in blessuretijd bepaalde Abdou Harroui de eindstand op 0-2 voor Sparta.

Dat betekende dat het team van trainer Henk Fraser dit seizoen voor het eerst een overwinning mocht bijschrijven. Ze melden zich daarmee met zes punten op plek dertien in de Eredivisie en hebben één puntje meer dan RKC. Zij zijn nu terug te vinden op de vijftiende plaats.