Makkelie de gebeten hond in Duitsland: 'Ik heb hem een vrolijke kerst gewenst'

Makkelie de gebeten hond in Duitsland: 'Ik heb hem een vrolijke kerst gewenst'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 12:55wo 02-12-2020 om 12:55

Danny Makkelie is de gebeten hond na de 2-3 nederlaag van Borussia Mönchengladbach tegen Internazionale in de Champions League. De Nederlandse scheidsrechter keurde tot onbegrip van de Duitsers de gelijkmaker van Alassane Pléa af.

VAR Kevin Blom oordeelde dat Inter-doelman Samir Handanovic werd gehinderd door Breel Embolo. Na het zien van de beelden ging Makkelie daarin mee. Gladbach-coach Marco Rose snapt daar weinig van. "Breel stond buitenspel, maar zeker niet in het gezichtsveld van de keeper en hij hindert hem niet." Dat maakte hij de Nederlandse arbitrage na afloop ook duidelijk. "Ik heb hem in de emotie van de wedstrijd een vrolijke kerst gewenst."

Daarbij speelde ook mee dat de oefenmeester vindt dat Gladbach al eerder werd benadeeld. "In totaal zijn er twee fiftyfifty-beslissingen die tegen ons zijn genomen", zegt de oefenmeester, geciteerd door Sky. "Voor het doelpunt van Inter werd volgens mij een overtreding gemaakt." Hij doelt op de 1-2 van de Milanezen. Marcus Thuram werd even daarvoor in de mangel genomen.

Gladbach-speler Christoph Kramer sluit zich daarbij aan. "Die overtreding was duidelijker dan dat Breel het zicht blokkeerde. Met een Gladbach-bril op zeg ik dat de keeper de bal ziet en die er sowieso was ingegaan. Dat was zeker twijfelachtig", zegt hij over de beslissing van Makkelie.

Gladbach had aan een punt voldoende om zich te kwalificeren voor de volgende ronde, maar moet nu nog vol aan de bak tegen Real Madrid.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws