Schmidt legt opmerkelijk PSV-besluit uit: 'Het heeft ons één punt opgeleverd'

Schmidt legt opmerkelijk PSV-besluit uit: 'Het heeft ons één punt opgeleverd'

06-12-2020 19:55
142

Roger Schmidt baarde opzien door vijf belangrijke spelers te wisselen bij PSV, maar staat daar nog altijd achter. Een aantal daarvan had moeite om gas te blijven geven, verklaart de Duitser na afloop van het duel met sc Heerenveen.

De wedstrijd dreigde in de soep te lopen voor PSV. Na de wissel van Schmidt, die Philipp Max, Mario Götze, Cody Gakpo, Donyell Malen en Mohamed Ihattaren wisselde, kwam Heerenveen op voorsprong. "Als de spelers vermoeid worden zijn ze op zestig procent niet beter dan een wisselspeler, dus zo'n groot verschil is het niet. Ik moet zorgen voor mijn spelers, hopen dat ze niet geblesseerd raken", zegt Schmidt tegen FOX Sports.

Schmidt heeft snel door wanneer spelers niet meer kunnen leveren. "Ik zie het. Ze hadden niet het topniveau meer. Donderdag hebben ze nog een zware wedstrijd gespeeld en we hebben ook veel gereisd. Het is mijn taak om voor ze te zorgen."

"Dit besluit heeft ons één punt opgeleverd. Piroe maakte de tweede goal, dus dat was een goede wissel. De wisselspelers doen altijd erg hun best, vooral de jonge spelers", zegt Schmidt.