AZ breekt contract talentvolle middenvelder open: 'Technisch vaardige speler'

AZ breekt contract talentvolle middenvelder open: 'Technisch vaardige speler'

Gepubliceerd: maandag 7 december 2020 om 18:38ma 07-12-2020 om 18:38

Contractnieuws uit Alkmaar: AZ heeft het contract van Zico Buurmeester (18) opengebroken en verlengd. De middenvelder zette maandag zijn handtekening onder een contract tot medio 2024.

Dat meldt AZ via officiële kanalen. Buurmeester ondertekende in januari zijn eerste profcontract, maar heeft sindsdien grote stappen gezet. AZ beloont hem daarom hetzelfde jaar nog met een nieuw contract. "Dat wij hier nu alweer staan, onderstreept de goede ontwikkeling die hij doormaakt. Zico is een technisch vaardige, inzichtelijk sterke speler en heel interessant voor de toekomst. Wij zijn blij hem langer aan de club te binden", geeft Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg aan.

Buurmeester zelf is erg blij met zijn nieuwe contract. "Het is mooi dat ik zo snel mijn contract bij AZ mag verlengen. Daaruit spreekt vertrouwen en dat toont aan dat ik goed bezig ben. Het is lastig te zien welke stappen ik de laatste maanden heb gezet, aangezien ik weinig wedstrijden kan spelen. Wel zit ik er lekker in en laat ik me gelden op de trainingen. Dat ziet de club ook."

De middenvelder speelt zijn wedstrijden voor Jong AZ en neemt met AZ O18 deel aan de Youth League.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws