Reactie uit AZ-kamp op dramatische uitschakeling: 'Misschien heeft het invloed'

Reactie uit AZ-kamp op dramatische uitschakeling: 'Misschien heeft het invloed'

10-12-2020 22:32
71

Owen Wijndal baalt als een stekker van de dramatische uitschakeling van AZ in de Europa League. Die doet 'heel veel pijn' bij de linksback. 

AZ had aan een gelijkspel genoeg als Real Sociedad niet zou winnen bij SSC Napoli. De Spanjaarden maakten in blessuretijd gelijk en een minuut later scoorde ook HNK Rijeka. "We hoorden dat Sociedad gelijkmaakte, toen moesten we nog een goal maken", zegt Wijndal tegen RTL.

"Het is heel zuur dat we nu niet doorgaan. We misten sowieso een paar kansen, maar waren ook slordig in de eindfase. Verder kregen zij niet veel kansen, dus dat was goed", analyseert hij.

Het ontslag van Arne Slot lijkt invloed te hebben op de prestaties van AZ. Zondag werd er al verloren van FC Groningen. "Natuurlijk is er onrust, maar ik vind niet dat dat invloed moet hebben op de prestaties op het veld. We zijn al heel lang goed bezig. We weten wat er van ons wordt verwacht. Ik vind niet dat het invloed zou moeten hebben. Misschien heeft het toch wel een beetje invloed, maar het zou niet moeten."