Speculaties over breuk Feyenoord en Advocaat: 'Als ik dat niet meer heb, stop ik'

Speculaties over breuk Feyenoord en Advocaat: 'Als ik dat niet meer heb, stop ik'

11-12-2020 06:40
40

Het is niet uitgesloten dat Dick Advocaat zijn conclusies trekt na de dramatische Europa League-uitschakeling van Feyenoord. Daarover wordt vrijdagochtend gespeculeerd in de kranten. De trainer zegt het nog wel te zien zitten.

Een armoedig Feyenoord verloor donderdagavond met 1-0 van Wolfsberger AC en is uitgespeeld in Europa. Advocaat houdt desondanks vertrouwen. "Als ik geen vertrouwen meer had of de spelers hadden geen vertrouwen meer in mij, dan zou ik stoppen", laat hij weten aan FOX Sports.

"De komende weken moet blijken of we het kunnen keren. Ik heb dat vertrouwen wel, want we krijgen spelers terug die in het eerste elftal horen. Als ik het vertrouwen niet meer heb, dan stop ik ermee. Zo eerlijk moet je zijn. Ook als spelers het vertrouwen niet meer in mij hebben", vervolgt hij. "Maar dat gevoel heb ik niet."

'Huwelijk kan in de winter zomaar klappen'
In De Telegraaf zet Valentijn Driessen grote vraagtekens bij de toekomst van Advocaat in De Kuip. 'Tussen de regels door lees je een snelgroeiende verwijdering', schrijft hij. 'Vinden Advocaat en Arnesen (technisch directeur, red.) elkaar niet snel, dan verbetert de relatie niet ondanks de verschillende belangen op korte en lange termijn. En dan kan het huwelijk in de winter zomaar klappen.'