Van Marwijk opnieuw aangesteld als bondscoach van Verenigde Arabische Emiraten

Van Marwijk opnieuw aangesteld als bondscoach van Verenigde Arabische Emiraten

14-12-2020 08:53 Laatste update: 09:11
24

Bert van Marwijk wordt opnieuw bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, zo maakt de voetbalbond maandag bekend. Van Marwijk werd een jaar geleden nog ontslagen als bondscoach van het land.

De deal is nog niet helemaal afgerond, want Van Marwijk heeft zijn contract nog niet ondertekend. Dit zal de 68-jarige trainer doen als hij aankomt in de Verenigde Arabische Emiraten. Wanneer dat precies is en hoelang de verbintenis loopt, laat de voetbalbond van het land nog in het midden.

Tot december 2019 was Van Marwijk al bondscoach van het land. Na een teleurstellende campagne in de Golf Cup en een mislukte WK-kwalificatie, werd de Limburger de laan uitgestuurd. Zijn eerste termijn als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten duurde nog geen jaar.

Naast het feit Van Marwijk eerder bondscoach was van de Verenigde Arabische Emiraten, had hij het tussen 2015 en 2017 ook de leiding over Saudi-Arabië. Met dat land wist hij een plekje op het WK van 2018 te veroveren. Op het WK was hij alleen geen bondscoach meer van Saudi-Arabië, maar van Australië. Van 2008 tot 2012 had Van Marwijk het Nederlands elftal onder zijn hoede, met de tweede plek op het WK van 2010 als absolute hoogtepunt. Van Marwijk was in het verleden ook als clubtrainer actief, bij clubs als Feyenoord en Borussia Dortmund.