Lang valt geblesseerd uit: 'Bij Ajax speelde hij nooit zo veel wedstrijden'

Lang valt geblesseerd uit: 'Bij Ajax speelde hij nooit zo veel wedstrijden'

18-12-2020 09:26 Laatste update: 09:31
45

Noa Lang heeft donderdagavond een lichte blessure opgelopen. De aanvaller van Club Brugge werd in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen gewisseld met hamstringklachten, maar volgens trainer Philippe Clément valt de schade mee.

De oefenmeester van Club wijst daarbij op de periode van Lang bij Ajax. "Hij is in de loop van oktober naar ons gekomen met maar twintig minuten in de benen", laat Clément na afloop weten op de persconferentie, opgetekend door Eleven Sports. "Daarnaast heeft hij bij Ajax nooit zo veel wedstrijden achter elkaar gespeeld als nu bij Club Brugge. De hamstrings van Noa waren wat stijf, maar we hopen dat het niet meer is dan dat. Meer kan ik daar nu nog niet over zeggen."

Het is dus nog niet duidelijk of de Bruggelingen zondag in de derby tegen KAA Gent over de Amsterdammer kunnen beschikken. Clément laat weten dat hij voorzichtig is met Lang. "Het is niet verrassend dat hij nu is uitgevallen. Ik heb Noa al meerdere keren gewisseld om hem wat te beschermen. Op dit moment is hij fysiek nog niet top."

De voormalig Ajacied kwam dit seizoen al in twintig officiële wedstrijden in actie. In vijftien wedstrijden voor Club Brugge kwam hij tot vier goals en namens Jong Oranje scoorde hij één keer in vijf wedstrijden.