Koeman prijst opvolger De Boer: 'Kan me voorstellen dat het niet makkelijk is'

Koeman prijst opvolger De Boer: 'Kan me voorstellen dat het niet makkelijk is'

18-12-2020 09:57
15

Ronald Koeman vindt dat Frank de Boer het goed doet als bondscoach van Oranje. De vorige keuzeheer van het Nederlands elftal, die de lokroep van FC Barcelona niet kon weerstaan, vindt het knap hoe De Boer zich gemanifesteerd heeft.

Koeman volgt het Nederlands elftal nog steeds op de voet en is positief over zijn opvolger. "Hij doet het goed", zegt de 57-jarige oefenmeester tegen Voetbal International. "Ik heb meteen gezegd dat hij zijn eigen lijn moet volgen. Frank is anders dan ik, qua karakter en ideeën over voetbal. Ik kan me voorstellen dat het voor hem niet makkelijk was, zeker als je ziet hoe het is gegaan. Er worden eerst andere namen genoemd, maar hij krijgt de baan."

De spelers van Oranje hebben nog altijd contact met Koeman en daaruit maakt hij op dat de sfeer in Zeist goed is. "Een trainerswissel vergt altijd aanpassingen bij de spelers, bij de staf en bij De Boer zelf. Volgens mij is iedereen nu wel aan elkaar gewend. Ik ben blij dat de resultaten nu goed zijn. Ik hoop dat ze alles winnen, want dat zou betekenen dat het Nederlandse voetbal echt weer op de goede weg is."

Oranje wist de eerste vier interlands onder De Boer niet te winnen, maar de laatste twee wedstrijden tegen Bosnië (3-1) en Polen (2-1) werden wel gewonnen.