Gudde over AZ: 'Ze hebben de KNVB en UEFA twee maanden gestalkt, onbegrijpelijk..'

Gudde over AZ: 'Ze hebben de KNVB en UEFA twee maanden gestalkt, onbegrijpelijk..'

25-12-2020 15:01
307

Eric Gudde had niet verwacht dat AZ achter de rug van de KNVB om naar de UEFA zou stappen om het directe Champions League-ticket op te wijzen. Die ging naar Ajax, omdat de Amsterdammers op doelsaldo bovenaan stonden.

"Dit leek mij een van de meest logische beslissingen", zegt Gudde in de podcast van FC Afkicken. "Er was geen reglement. Dan is je kapstok de UEFA die zegt: je moet het klassement opstellen zoals je dat sportief normaliter doet. Volgens mij is het al zestig jaar zo dat je beslist op basis van doelsaldo als het gelijk staat en niet op basis van onderling resultaat. Duidelijker kun je het niet aangeven."

Dat ging er bij AZ niet in. De club schakelde een advocaat in en meldde zich bij de UEFA. "Hoe je het dan voor elkaar krijgt om de KNVB en de UEFA twee maanden te stalken met een of andere advocaat uit Amsterdam-Zuid, dat vind ik onbegrijpelijk", zegt Gudde.

"Teleurgesteld is wel het goede woord, want ik had het niet verwacht. Ik vind het niet passen bij AZ zoals ik AZ kende. Als ik de toon zie van die advocaat, dan vind ik ook niet dat ik de eerste stap moet zetten voor een gesprek. Normaal gesproken ben ik daar niet te beroerd voor."