Gudde eerlijk in openhartig interview: 'Begrijp niets van uitspraken Overmars'

Gudde eerlijk in openhartig interview: 'Begrijp niets van uitspraken Overmars'

27-12-2020 12:57
272

Voor Eric Gudde was 2020 een zeer bewogen jaar. De directeur kreeg een aantal keer de volle laag bij de afhandeling van de competitie tijdens de coronacrisis én kreeg te maken met het vertrek van bondscoach Ronald Koeman. Gudde begrijpt daarnaast niets van de uitspraken van Ajax-directeur Marc Overmars.

"Het is een bizar jaar geweest", begint Gudde in een openhartig interview met FOX Sports. De KNVB besloot de Eredivisie na de uitbraak van het coronavirus stil te leggen en het seizoen werd uiteindelijk niet afgemaakt. Overmars sprak echter voor zijn beurt en stelde al voordat er een beslissing was genomen dat er beter niet meer gevoetbald kon worden.

"Ik heb de uitspraken van Overmars nooit begrepen", vervolgt Gudde. "Als je naar de ranglijst kijkt heeft dat er ook iets mee te maken. En burgemeester Jorritsma van Eindhoven die roept: er komt niemand meer op het trainingsveld. Ook Fortuna en PEC riepen: het is nu klaar."

Naast alle perikelen rondom het coronavirus kreeg Gudde ook te maken met het vertrek van bondscoach Koeman. "Ik was nooit bang dat Ronald weg zou gaan voordat het EK gespeeld zou worden. Ik zag dat het in die coronatijd begon te wringen bij hem. Na die 8-2 tegen Bayern München dacht ik: jezus mina. Toen dacht ik: ik hoop niet dat Barcelona langsgaat bij hem. Maar hij wilde Barcelona niet voor de derde keer laten lopen", sluit Gudde af.