Overmars legt uit waarom Haller moet slagen bij Ajax: 'Ik haal soms Tadic aan'

Overmars legt uit waarom Haller moet slagen bij Ajax: 'Ik haal soms Tadic aan'

08-01-2021 10:22 Laatste update: 10:50
77

Marc Overmars wil niet zeggen dat Sébastien Haller een paniekaankoop is voor Ajax. De club legt halverwege het seizoen 22,5 miljoen euro neer om de spits naar Amsterdam te halen.

"Hij stond al langere tijd op onze lijst", zegt Overmars tegen Ajax TV. "We hebben hem meerdere malen benaderd. Een paar jaar geleden en een half jaar geleden ook nog. Het is bekend dat we aan het begin van het seizoen misschien voor een spits wilden gaan, maar het moest wel iemand zijn waarin iedereen gelooft en waar je vol voor gaat. Maar dat lukte toen niet. Met alle problemen die we voorin hebben, kwam dit qua timing heel goed uit."

Overmars denkt dat Haller bij Ajax wél goed presteert. In Engeland vond hij zijn draai nooit. "Ik haal soms het voorbeeld van Tadic aan. Hij speelde met Southampton op de middenlijn en scoorde drie keer. West Ham is ook niet echt een aanvallende ploeg, wij natuurlijk wel. Hier kan hij dichter bij de goal spelen, dat was bij West Ham niet het geval. Voor zo'n speler is het belangrijk: hoe dichter bij de goal, hoe gevaarlijker. Dat geldt voor Tadic ook."

"Je moet voor een goede oplossing gaan en geen halve. We konden genoeg spitsen huren. Maar de een was niet fit of had maanden niet gespeeld. Dan ga je teveel prutsen. Een paniekaankoop? Nee, dit is lange termijn."