Titel Feyenoord niet realistisch: Zou verbaasd zijn als we kampioen worden

Titel Feyenoord niet realistisch: "Zou verbaasd zijn als we kampioen worden"

09-01-2021 08:37 Laatste update: 08:44
72

Dick Advocaat denkt niet dat een landskampioenschap met Feyenoord dit jaar een realistische doelstelling is. De oefenmeester van de Rotterdammers vindt dat zijn ploeg dit jaar te fragiel is om echt mee te doen om de titel.

"De komende zes, zeven wedstrijden zijn bepalend. Als we die goed doorkomen en erbij kunnen blijven, dan kan het", stelt Advocaat over de titelaspiraties van Feyenoord. "Maar we moeten wel reëel blijven. Onze doelstelling was Europees voetbal halen en zolang mogelijk bij blijven", vertelt Advocaat in gesprek met de NOS.

"Toch zou ik wel verbaasd zijn als we kampioen worden. Je moet er zeker in geloven en we staan nog steeds op een positie dat het kan. Maar of het realistisch is, is een ander verhaal." Advocaat ziet bij zijn ploeg een groot verschil ten opzichte van vorig seizoen.

"We hebben een fragiele groep met veel blessures en wisselingen in het elftal. Vorig seizoen speelde we altijd met hetzelfde elftal. Nu ben je vanaf juli constant aan het zoeken. Dat is nooit een positief verhaal."