'Feyenoord hoeft niet de schoonheidsprijs, dat vinden ze niet belangrijk'

'Feyenoord hoeft niet de schoonheidsprijs, dat vinden ze niet belangrijk'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 08:24wo 13-01-2021 om 08:24

PEC Zwolle wist sinds 2008 niet meer te winnen bij Feyenoord, maar trainer John Stegeman gelooft dat daar woensdagavond verandering in kan komen. De Blauwvingers maakten eerder dit seizoen immers ook een goede indruk tegen de Rotterdammers, ondanks een 0-2 nederlaag.

"Toen hebben we vooral geblaft en niet gebeten. We hadden veel balbezit en genoeg kansen, maar scoorden niet", zegt Stegeman tegen Voetbal International. Hij roemt Feyenoord om de zakelijkheid. "Een 1-0 voorsprong kunnen ze makkelijk over de streep trekken, dat is de kwaliteit van Feyenoord. Dan gaan ze niet massaal op zoek naar een 2-0 of een 3-0, alleen als het kan. Ze hoeven niet de schoonheidsprijs, dat vinden ze niet belangrijk, ze willen winnen."

"Ik snap het wel. Daar heb ik alleen maar respect voor, ze doen het hartstikke knap. Feyenoord is de Eredivisie-ploeg die het moeilijkst te verslaan is", vervolgt de PEC-coach. "Ik heb dan ook écht niet de illusie dat wij zomaar even makkelijk gaan winnen daar. Hoewel we tegen AZ 1-1 hebben gespeeld, wordt het gewoon hartstikke zwaar en moeilijk. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit hè."

Feyenoord en PEC Zwolle trappen om 21.00 uur af in De Kuip.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe eindigt Feyenoord - PEC Zwolle?

(778 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws