Officieel: Petrovic verlaat Feyenoord en wordt voor de achtste keer hoofdtrainer

Officieel: Petrovic verlaat Feyenoord en wordt voor de achtste keer hoofdtrainer

29-01-2021 13:15 Laatste update: 13:18
91

De kogel is door de kerk: Zeljko Petrovic verlaat Feyenoord. Willem ll stelt hem aan als opvolger van de ontslagen Adrie Koster. De Serviër was bij Feyenoord assistent onder hoofdtrainer Dick Advocaat. Nu gaat hij op eigen benen staan.

Willem ll besloot dinsdagochtend te breken met Koster, die net daarvoor zijn contract verlengd had. Vorig seizoen wist de club knap Europees voetbal te halen, maar dit seizoen wordt er belabberd gepresteerd. Willem ll vecht tegen degradatie en Petrovic moet dat nu zien te voorkomen. Willem ll staat met tien punten op de zeventiende plaats in de Eredivisie.

Wedden

Meer odds

"We zijn in een situatie beland waarin het realiseren van lijfsbehoud in de Eredivisie ons doel is geworden", legt technisch directeur Joris Mathijsen van Willem ll uit. "We zijn ervan overtuigd dat Željko een trainer is met wie we dat samen kunnen bereiken. Persoonlijk ken ik de kwaliteiten van Željko nog goed uit mijn tijd als speler bij HSV."

Willem ll is de achtste club waar Petrovic (55) hoofdtrainer wordt. Eerder stond hij aan het roer bij Boavista, RKC Waalwijk, Urawa Red Diamonds, Al-Shaab Club, ADO Den Haag, Botev Plovid en Inter Zaprešić. Petrovic was assistent bij Feyenoord (2x), Hamburger SV, West Ham United, Anzji Machatsjkala, Sunderland, FC Utrecht en Servië.