Update: NAC neemt 'echte dribbelaar' op huurbasis over van Feyenoord

Update: NAC neemt 'echte dribbelaar' op huurbasis over van Feyenoord

Gepubliceerd: zondag 31 januari 2021 om 15:28zo 31-01-2021 om 15:28

Laatste update: maandag 1 februari 2021 om 14:34ma 01-02-2021 om 14:34

Marouan Azarkan gaat Feyenoord inruilen voor NAC Breda. Maurice Steijn, naast hoofdtrainer ook technisch manager bij de Brabantse club, bevestigt de naderende komst van de negentienjarige vleugelaanvaller.

NAC gaat Azarkan, die zondag al in Breda is gesignaleerd, tot het einde van het seizoen huren. "Gisteren heb ik met hem gesproken", zegt Steijn tegen BN DeStem. Het is alleen nog wachten op de handtekening van Feyenoord en NAC: zondag of maandag wordt de huurdeal officieel.

"Hij mag verhuurd worden, omdat Feyenoord hem minuten wil laten maken", aldus Steijn. "Ik ken hem uit het verleden. Het is een vaardige buitenspeler, een type dat we niet hebben. We hebben een aantal jongens die in de diepte kunnen spelen, maar hij is met name handig in de kleine ruimte."

Azarkan wordt na Ramon Hendriks de tweede Feyenoorder die op huurbasis de overstap maakt naar NAC. Steijn: "Azarkan wil graag minuten maken, maar we hebben hem niks beloofd. Ik heb gezegd: Je mag aansluiten en vecht het maar met de rest uit. Hij zal de concurrentie aangaan. Het is een linksbuiten die op allebei de flanken kan spelen. Nee, niet in de spits."

Update: NAC Breda maakt nu ook op zijn eigen website melding van de komst van Marouan Azarkan. De negentienjarige vleugelaanvaller wordt tot het einde van het huidige seizoen gehuurd van Feyenoord. Hij is na Ramon Hendriks de tweede speler van de Rotterdammers die op huurbasis in het Rat Verlegh Stadion aan de slag gaat. Azarkan kwam dit seizoen één keer in actie voor de ploeg van coach Dick Advocaat. Op 8 december viel hij in tegen Heracles Almelo. 

"Marouan is een technisch vaardige speler. Een echte dribbelaar zogezegd", vertelt NAC-coach Maurice Steijn. "Hij kan zowel op links- als rechtsbuiten uit de voeten en is erg goed in de kleine ruimtes. We zijn blij dat hij morgen aansluit. Met zijn komst zijn nu vrijwel alle posities dubbel bezet en het is aan de spelers om de concurrentie aan te gaan en uit te vechten wie er moet spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws