'Gaat gigantisch veel mis, er waren mensen binnen Ajax die Rijkhoff niet kenden'

'Gaat gigantisch veel mis, er waren mensen binnen Ajax die Rijkhoff niet kenden'

06-02-2021 08:46
158

Ajax gaat met Brian Brobbey en Julian Rijkhoff twee talentvolle spitsen kwijtraken en dat heeft deels te maken met het gebrekkige technische beleid. Volgens clubwatcher Mike Verweij is er kritiek op de gang van zaken in de Johan Cruijff Arena.

"Er zijn echt meerdere zaakwaarnemers geweest die zeiden: wat daar bij Ajax gebeurt… daar moet gewoon iets veranderen", vertelt Verweij, die met meerdere voorbeelden komt, in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Rondom transfers waren er twee juristen tegelijk op vakantie. Sommige mensen hebben weken geprobeerd om contact te krijgen met Ajax. Dat lukte niet."

"Er gaat daar zó gigantisch veel mis", vervolgt de verslaggever. "Zo'n Álvarez komt deze kant op en dat lukt niet met z'n vrouw. Het is wel iets om naar te kijken als Ajax. Zaakwaarnemers zeiden ook: stel een manager technische zaken aan, die kan groeien in de rol van technisch directeur. Want binnenkort trekt Marc Overmars een keer de deur achter zich dicht."

"Zelfs het vertrek van Brobbey en Rijkhoff kun je in dit rijtje zetten", haalt Verweij nog een voorbeeld aan. "Er waren echt mensen binnen Ajax die Rijkhoff niet kenden. Dat is één van de grootste talenten van de jeugdopleiding. Een technisch manager zou dat soort zaken in de gaten kunnen houden, want in de jeugdopleiding moeten ook heel veel contracten worden afgesloten."

Ook Valentijn Driessen stelde al voor om een rechterhand voor directeur voetbalzaken Marc Overmars aan te stellen. "Je kunt niet alles doen als technisch directeur", vult Verweij aan. "In Duitsland zijn er heel veel clubs die een sportdirecteur hebben én een voetbaldirecteur daaronder. Je hebt het wel over de grootste club van Nederland."