Breaking news

LIVE: Rensch valt geblesseerd uit, Ajax leidt nog steeds met minimaal verschil

Boadu krijgt tips van gewezen AZ-goaltjesdief: 'Hij heeft me de waarheid verteld'

Boadu krijgt tips van gewezen AZ-goaltjesdief: 'Hij heeft me de waarheid verteld'

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 12:54za 27-02-2021 om 12:54

Myron Boadu heeft een ontmoeting gehad met Kees Kist, topscorer aller tijden van AZ. De huidige spits van de Alkmaarders lijkt dit seizoen, ondanks acht competitietreffers, minder goed in zijn vel te zitten dan vorig jaar.

Dat heeft Boadu ertoe doen besluiten om akkoord te gaan met een gesprek met Kist. "Hij is hier op de club geweest en we hebben met elkaar gezeten", zegt de 20-jarige Amsterdammer tegen de NOS. "Het was een goed gesprek met een hele fijne man. Ik kende hem niet persoonlijk, maar wist natuurlijk wel dat hij vroeger vaak scoorde en bij Paris Saint-Germain heeft gespeeld."

Onderwerp van gesprek waren de punten waar Boadu zich nog kan verbeteren. "Hij heeft me de waarheid verteld en had notities gemaakt van wat er beter kon", legt de jonge spits uit. "Het waren niet veel dingen, maar we hebben het bijvoorbeeld wel over koppen gehad. Nog agressiever zijn, dat soort dingen. We hebben nog contact met elkaar dus dat zit wel goed."

Zondag krijgt de AZ-aanvaller de kans om te laten zien wat hij van Kist geleerd heeft. Dan is Feyenoord vanaf 16.45 uur de tegenstander in het AFAS Stadion.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws