Giakoumakis scoort meteen bij rentree, maar Fortuna pakt de punten in Venlo

14-03-2021 14:05
31

Fortuna Sittard heeft de Limburgse derby tegen VVV-Venlo gewonnen. Ondanks een goal van het Griekse fenomeen Giorgos Giakoumakis was de ploeg van coach Sjors Ultee met 1-3 te sterk.

De start in De Koel was veelbelovend. Mats Seuntjens stuurde na tien minuten Lisandro Semedo de diepte in en die scoorde met een puntertje. Het bleek niet de opmaat naar meer, want voor rust gebeurde er bijzonder weinig. Zian Flemming schonk Fortuna kort voor rust nog wel een tweede grote kans, maar Sebastian Polter en Semedo liepen elkaar ongelukkig in de weg.

In de tweede helft ploeterden beide teams gewoon verder, al zorgde Giakoumakis voor een opleving van de bezoekers. De Griek frommelde na 54 minuten de gelijkmaker binnen, waarmee hij bij zijn rentree meteen weer zijn waarde bewees voor de ploeg van Hans de Koning. Het was voor de Griek zijn 24ste treffer van het seizoen. Lang kon VVV daar echter niet van genieten, want met een hard schot tekende Seuntjens voor de 1-2.

Fortuna had de overhand en gooide het duel na 66 minuten in het slot. Flemming scoorde op aangeven van Semedo. De formatie van Ultee klimt zodoende naar plek tien met 34 punten. VVV voelt de hete adem van Willem II in de nek, na de overwinning van de Tilburgers op sc Heerenveen. De voorsprong van de ploeg van De Koning op de nummer zestien bedraagt nog maar één punt.