Gerucht in Engeland: United praat met Dortmund over ruildeal met Van de Beek

Gerucht in Engeland: United praat met Dortmund over ruildeal met Van de Beek

23-03-2021 06:55 Laatste update: 08:21
69

Manchester United staat niet onwelwillend tegenover het idee om komende zomer alweer afscheid te nemen van Donny van de Beek. De oud-Ajacied zou als wisselgeld kunnen dienen bij een andere transfer, zo claimt althans 90min.com.

Van de Beek kwam aan het begin van het seizoen voor 39 miljoen euro over van Ajax, maar de 23-jarige middenvelder komt onder meer door de concurrentie van Bruno Fernandes weinig aan spelen toe. Op Old Trafford worden daarom al vraagtekens geplaatst bij zijn toekomst. Volgens 90min bevestigen bronnen dat een vertrek tot de mogelijkheden behoort.

Zo zou Van de Beek betrokken kunnen worden in een deal met Borussia Dortmund. United heeft Erling Haaland, Jadon Sancho en Manuel Akanji op de korrel. De Bundesliga-grootmacht ziet wel wat in het idee om de Oranje-international in één van die transfers te betrekken. Ook bij andere Europese clubs is de situatie van Van de Beek al aangekaart.

Voor de Premier League-grootmacht is een vertrek van Van de Beek geen noodzaak, omdat er nog altijd vertrouwen is in zijn kwaliteiten. Maar als hij kan helpen om een ander doelwit binnen te halen, dan zou hij verkocht kunnen worden.