Koeman leeft mee met geblesseerde Barça-aanvaller: 'Arme jongen, het duurt lang'

Koeman leeft mee met geblesseerde Barça-aanvaller: 'Arme jongen, het duurt lang'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 00:04za 08-05-2021 om 00:04

Ronald Koeman leeft mee met Ansu Fati. De achttienjarige FC Barcelona-aanvaller raakte in november van vorig jaar geblesseerd aan zijn meniscus en komt dit seizoen niet meer in actie. Het herstel verloopt minder voorspoedig dan aanvankelijk gedacht.

Fati werd donderdag voor de vierde keer geopereerd aan zijn knie, waardoor het EK en de Olympische Spelen op de tocht staan voor de jonge Spanjaard. Voor de vierde ingreep reisde Fati af naar Porto, waar hij behandeld werd door dr. Jose Carlos Noronha, een vertrouwde arts van Cristiano Ronaldo.

Koeman baalt met Fati mee. Er werd in eerste instantie gedacht dat de Barça-aanvaller aan het einde van dit seizoen weer in actie kon komen. "Het is jammer dat we een speler als hij zo lang moeten missen", vertelt Koeman op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Atlético Madrid, geciteerd door Diario SPORT. "Maar het belangrijkste is dat hij goed herstelt, zodat hij snel weer kan spelen."

Dat het herstel langer duurt dan gepland, vindt Koeman vooral vervelend voor Fati zelf. "Arme jongen, het duurt lang… Er zijn dingen niet goed gegaan, maar meer wil ik er niet over kwijt. Vijf, zes maanden is lang. Maar het belangrijkste is nu dat hij goed gaat herstellen", sluit de Nederlandse oefenmeester af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws