'Underdog' Sparta ziet mogelijkheden: 'Voor Feyenoord ligt dat heel anders'

'Underdog' Sparta ziet mogelijkheden: 'Voor Feyenoord ligt dat heel anders'

19-05-2021 10:15
143

Abdou Harroui denkt dat zijn Sparta kan stunten tegen Feyenoord. De middenvelder van de club uit Rotterdam-West speelt woensdagavond in de halve finale van de Europese play-offs tegen de stadgenoot uit Zuid.

Voor Sparta is het halen van de play-offs een fraaie bonus, terwijl Feyenoord die extra wedstrijden als een straf ziet. Harroui haalt daar een voordeel uit. "Wij hebben niks te verliezen", zegt hij tegen Voetbal International. "Voor Feyenoord ligt dat natuurlijk anders. Daar kunnen wij misschien onze kracht uit halen."

De meeste spelers van de Kasteelclub zijn niet bekend met het spelen van nacompetitie om Europees voetbal. Dat vindt Harroui geen probleem. "Voor mij is het ook nieuw, maar we gaan alles geven. Als je het dan niet haalt, kan je in ieder geval zeggen dat je er alles aan hebt gedaan. Een derby tegen Feyenoord met Europees voetbal op het spel, wat wil je nog meer?"

Het treffen tussen de twee Rotterdamse clubs begint woensdagavond om 21.00 uur in De Kuip. De winnaar speelt in de finale tegen FC Utrecht of FC Groningen, die eerder al tegen elkaar spelen.