Van Seumeren kraakt KNVB: 'Het is een ongelofelijk slecht georganiseerde bende'

Van Seumeren kraakt KNVB: 'Het is een ongelofelijk slecht georganiseerde bende'

21-05-2021 20:13 Laatste update: 20:16
173

Frans van Seumeren heeft geen goed woord over voor de KNVB. De FC Utrecht-eigenaar zegt dat de bond 'een ongelofelijk slecht georganiseerde bende' is, naar aanleiding van de verschuiving van de play-offfinale.

De KNVB verplaatste het treffen tussen Feyenoord en Utrecht met een dag, omdat de wedstrijd op zaterdag niet afgewerkt kan worden door het Songfestival. Volgens de regelementen is dat echter niet toegestaan. De KNVB besloot om de wedstrijd tóch te verschuiven, omdat het vindt dat de sportieve belangen zwaarder moeten wegen. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Utrecht, dat een rechtszaak heeft aangespannen.

In de studio bij Een Berg Sport van RTV Utrecht deelt Van Seumeren zijn frustraties over de KNVB, naar aanleiding van het overtreden van de reglementen. "Er is totaal geen gevoel voor empathie. Dat zit in die hele organisatie. Het is een ongelofelijk slecht georganiseerde bende. Ook in dit geval: wij krijgen gewoon een brief dat de wedstrijd is verplaatst. Je zou toch op zijn minst verwachten dat er een belletje komt of dat ze even overleggen?"

Van Seumeren 'hoopt' dat Utrecht in het gelijk wordt gesteld door de rechter, waardoor de Domstedelingen waarschijnlijk met het Europese ticket aan de haal gaan. "Maar als het we hem niet op een rechtvaardige manier van de KNVB krijgen, dan zorgen onze spelers er wel voor. Dan gaan wij die wedstrijd gewoon winnen."

Op het moment dat Van Seumeren dit zei, was het nog niet bekend dat de KNVB in de rechtszaal in het gelijk is gesteld met het verplaatsen van de finale. Daardoor wordt het treffen tussen Feyenoord en Utrecht 'gewoon' op zondagmiddag om 12.15 uur afgewerkt.