Officieel: dit is de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal

Officieel: dit is de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal

26-05-2021 15:32
206

Het is nu officieel: de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal is bekend. Bondscoach Frank de Boer kiest voor 26 namen, waaronder Jurriën Timber, Teun Koopmeiners en Quincy Promes.

Acht spelers zijn afgevallen: Marco Bizot, Hans Hateboer (geblesseerd), Rick Karsdorp, Jeremiah St. Juste, Kenny Tete, Tonny Vilhena, Anwar El Ghazi en Steven Bergwijn.

Twaalf dagen geleden presenteerde De Boer zijn 34-koppige voorselectie. Opvallend was de rentree van El Ghazi en Karsdorp, terwijl Timber, Koopmeiners en Cody Gakpo ook een uitnodiging kregen. Van dat vijftal hebben alleen de laatste drie spelers de laatste schifting doorstaan.

Daley Blind is fit genoeg om mee te doen aan het EK. De verdediger liep eind maart een enkelblessure op tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar, waardoor hij het restant van het Ajax-seizoen miste. Hij is echter op tijd klaargestoomd.

Ook de naar Spartak Moskou vertrokken Quincy Promes is van de partij. Met Denzel Dumfries is er slechts één pure rechtsback geselecteerd: collega's Hateboer en Karsdorp zijn afgevallen, waardoor Joël Veltman de back-up op rechts lijkt te zijn.

Komende vrijdag verzamelt de definitieve Oranje-selectie zich in Zeist en een dag later neemt De Boer zijn internationals mee naar Portugal voor een trainingskamp. Op woensdag 2 juni en zondag 6 juni wordt er geoefend tegen Schotland en Georgië.

Het EK begint voor Oranje op zondag 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne, gevolgd door groepsduels met Oostenrijk (donderdag 17 juni) en Noord-Macedonië (maandag 21 juni).

De volledige Oranje-selectie
Doel: Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Jurriën Timber (Ajax), Joël Veltman (Brighton), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ)

Middenveld: Donny van de Beek (Manchester United), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Steven Berghuis (Feyenoord), Cody Gakpo (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Spartak Moskou), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)