Blind zet nieuwe stap in herstel richting EK: 'We hebben de grenzen opgezocht'

Blind zet nieuwe stap in herstel richting EK: 'We hebben de grenzen opgezocht'

28-05-2021 19:30
66

Daley Blind heeft vrijdagmiddag bij het Nederlands elftal deelgenomen aan de groepstraining. Daarmee zet de Ajax-verdediger een goede stap in zijn herstel met het oog op het EK.

Bijna twee maanden geleden liep Blind een forse enkelblessure op in het WK-kwalificatieduel met Gibraltar. Het was aanvankelijk onzeker of Blind op tijd weer fit zou zijn voor het eindtoernooi, al begint het daar nu steeds meer op te lijken. Het eerste groepsduel van Oranje, tegen Oekraïne, staat over ruim twee weken op het programma.

In gesprek met De Telegraaf vertelt Blind dat hij hoopt op 6 juni, als het Nederlands elftal in aanloop naar het EK oefent tegen Georgië, zijn rentree al te maken. "Ik werk gewoon keihard elke dag om zo snel mogelijk terug te keren", vertelt de 31-jarige linkspoot. "Hoe sneller hoe beter. We zullen zien hoe snel het gaat."

Blind is ook blij met de medische begeleiding die hij de laatste maanden heeft gekregen. "Ik heb heel goed naar ze geluisterd en ben hun dankbaar. Ik heb veel steun gehad, ook van het thuisfront. We hebben de grenzen opgezocht. Dan moet je vertrouwen hebben in jezelf en in de mensen die zeggen dat iets wel kan", besluit hij.