'Van mij mag Ziyech terug naar Ajax, al krijgt hij tien miljoen betaald per jaar'

'Van mij mag Ziyech terug naar Ajax, al krijgt hij tien miljoen betaald per jaar'

29-05-2021 20:35
40

Hakim Ziyech sluit zaterdagavond zijn wisselvallige debuutseizoen bij Chelsea af: de van Ajax overgekomen spelmaker zit op de bank tijdens de Champions League-finale tegen Manchester City. Andy van der Meyde ziet het met lede ogen aan.

De oud-speler van onder meer Ajax, Internazionale, Everton en PSV ziet dat Ziyech een 'k*tjaar' achter de rug heeft in Londen. "Het buitenland is gewoon moeilijk. De mentaliteit is anders, de gedachte over voetbal is anders", stelt de ervaringsdeskundige in gesprek met Veronica Inside. "Je hebt niet echt de Nederlandse school zoals je gewend bent. En je bent veel weg, veel hotels, veel trainen en heel veel wedstrijden."

Wedden

Meer odds

Van der Meyde hoopt dat hij Ziyech komend seizoen weer wekelijks in actie kan zien. "Hij is een te mooie speler om op de bank te zetten. Van mij mag hij terugkomen naar Ajax. Al krijgt hij tien miljoen betaald per jaar. Dat interesseert me niet."

De 41-jarige Arnhemmer denkt dan ook niet dat Ziyech zaterdag met de Champions League-beker in zijn handen zal staan: de zeventienvoudig Oranje-international slaat Manchester City hoger aan en heeft een zwak voor manager Pep Guardiola. De Catalaan stond onlangs huilend de pers te woord toen hij bekendmaakte dat Sergio Agüero zou vertrekken. "Dan zie je ook echt dat er in die harde voetbalwereld gevoel bij zit. Die stond gewoon te huilen dat zijn speler weggaat. Bij mij stonden ze te zwaaien met een vlag toen ik wegging en riepen ze oprotten hier", knipoogt Van der Meyde.