Frenkie de Jong staat achter Koeman: 'Dan is er gezeur, dat verbaast me niet'

Frenkie de Jong staat achter Koeman: 'Dan is er gezeur, dat verbaast me niet'

30-05-2021 18:55 Laatste update: 19:45
20

Het verbaast Frenkie de Jong niet dat het onrustig is bij zijn club FC Barcelona. Ronald Koeman staat onder zware druk, maar De Jong hoopt dat de goede samenwerking met zijn trainer na het EK een vervolg krijgt.

Barça won dit seizoen de Copa del Rey, maar greep naast de landstitel, werd in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld en verloor de finale van de Supercopa. Omdat de nieuwe president Joan Laporta grote veranderingen wil doorvoeren, is het hoogst onzeker dat Koeman mag aanblijven.

De Jong weet niet of Laporta af wil van Koeman. "Ik weet niet of dat waar is. Ik kan daar niet over oordelen", laat hij weten aan Nu.nl. "Het enige wat ik kan zeggen is dat ik een goede band heb met Koeman. Voor mij is het een goede trainer. Ik hoop daarom dat hij blijft."

Afgelopen vrijdag bereikte de Barça-soap het kookpunt: Laporta beweerde dat Koeman met spoed in het ziekenhuis was opgenomen vanwege angstaanvallen als gevolg van onzekerheid over zijn toekomst. Het bleek echter om een routinecontrole te gaan. Koeman liet op zijn beurt weten kerngezond te zijn.

De Jong staat niet te kijken van de onrust, al volgt hij alles van een afstandje. "Barcelona is natuurlijk een van de grootste clubs ter wereld. Als je geen kampioen wordt, dan is er altijd gezeur. Dus in die zin verbaast het me niet."