'Van de Beek prachtige vervanger van Wijnaldum of van Müller bij Bayern'

'Van de Beek prachtige vervanger van Wijnaldum of van Müller bij Bayern'

04-06-2021 08:07
96

Sjaak Swart denkt dat het voor Donny van de Beek lastig wordt om een basisplaats te veroveren bij Manchester United. Mister Ajax vindt dat de 24-jarige middenvelder beter bij Liverpool of Bayern München zou passen.

Swart heeft een goede band met Van de Beek en buigt zich in gesprek met Veronica Inside over de situatie van de Oranje-international op Old Trafford. "Hij heeft bij Ajax echt top gespeeld, tot hij wegging. Hij was klaar voor het buitenland. Maar ze hebben bij United 8 of 9 middenvelders, en je moet daar tussenkomen, dan heeft dat tijd nodig."

Bovendien is de concurrentie fors bij United. "Je hebt een middenveld met Pogba en Fernandes, die gaat die trainer er niet uitgooien want die zijn 150 miljoen euro waard, op papier", vertelt Swart, die benadrukt dat Van de Beek zelf moet beslissen over zijn toekomst. "Dat is een keuze die hij zelf moet maken. Hij voelt zelf wel aan of hij weg moet gaan. Ik maak mij geen zorgen over hem."

Volgens Swart zijn er genoeg opties voor Van de Beek mocht hij vertrekken. "Bij andere clubs zou hij zo inpassen. Als ik naar Liverpool kijk en Wijnaldum gaat nu weg, zal hij een prachtige vervanger zijn. Of van Thomas Müller, bij Bayern München."