'Ajax staat op het punt om uitgaande transfer af te ronden van tien miljoen euro'

'Ajax staat op het punt om uitgaande transfer af te ronden van tien miljoen euro'

16-06-2021 13:13 Laatste update: 13:17
56

Ajax staat op het punt om afscheid te nemen van Lassina Traoré. De twintigjarige spits is woensdag vanaf Schiphol naar Oekraïne vertrokken, om zijn transfer naar Shakhtar Donetsk af te ronden.

Traoré ondergaat woensdag of donderdag de medische keuring, waarna hij een meerjarig contract kan tekenen, meldt De Telegraaf. "De plannen die de club en met name de trainer met Lassina heeft, zijn zeer positief", lieten zijn zaakwaarnemers Daan Kramp en Revien Kanhai Lassina eerder al weten aan de krant. "Lassina moet via Shakhtar stappen gaan maken richting de internationale top."

Ajax en Shakhtar hebben inmiddels ook een akkoord bereikt. De Nederlandse kampioen ontvangt naar verluidt een bedrag dat door middel van - volgens De Telegraaf eenvoudig te realiseren - bonussen kan oplopen tot zo'n tien miljoen euro. De vaste transfersom is dus wel iets lager. 

Bij Ajax was er nauwelijks nog perspectief voor de Burkinees, mede door de komst van Sébastien Haller. Trainer Erik ten Hag verkoos in de tweede seizoenshelft ook Brian Brobbey boven Traoré.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie