Jörgensen over Feyenoord-situatie: 'Niet gedacht dat ik zo snel gedwongen werd'

Jörgensen over Feyenoord-situatie: 'Niet gedacht dat ik zo snel gedwongen werd'

27-06-2021 10:44
129

Nicolai Jörgensen heeft meer verteld over zijn transfersituatie. De Deense spits mikt op een overstap, waardoor Feyenoord-trainer Arne Slot Jörgensen apart van de groep laat trainen.

Aan het begin van een uitgebreid gesprek met het Deense BT vertelde Jörgensen al dat het 'een volstrekt normale procedure' is dat hij nu apart van de groep traint. "De trainer wilde zich liever focussen op de 22 spelers die hij zeker tot zijn beschikking zou hebben. Met alle respect: het was volgens hem beter als ik met een fysiektrainer zou trainen, om fit te blijven voor het geval zich een transfer aandient."

Toch zit de gang van zaken niet helemaal lekker bij Jörgensen. "Om heel eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat ik zo snel al 'gedwongen' zou worden om snel te vertrekken. Feyenoord behandelt me super goed hoor, ik heb op geen enkele manier te klagen. Ik had alleen niet gedacht dat ik het grootste deel van de voorbereiding niet met Feyenoord zou draaien."

Jörgensen ruilde FC Kopenhagen vijf jaar geleden in voor Feyenoord. In zijn eerste seizoen in Rotterdam maakte de 39-voudig international indruk: hij scoorde aan de lopende band, waarmee hij een grote bijdrage had in het behalen van de landstitel. De seizoenen daarna waren echter minder succesvol voor Jörgensen. Hij kampte met veel blessureleed en kon zijn oude niveau niet meer aantikken.