Malen gaf geen interview bij de NOS: 'De KNVB was hem kwijt, klinkt gek'

Malen gaf geen interview bij de NOS: 'De KNVB was hem kwijt, klinkt gek'

28-06-2021 21:00
102

Memphis Depay had een dopingcontrole en gaf daarom geen interview na afloop van de wedstrijd Nederland - Tsjechië. Donyell Malen was even onvindbaar, vertelt NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg.

Memphis en Malen gaven tegen Tsjechië niet thuis. De NOS wilden het duo interviewen, maar kregen nul op het rekest. "Memphis was bij de dopingcontrole. Maar als hij drie keer gescoord had en een dopingcontrole had, had hij vast wel een manier gevonden om alsnog een interview te doen", zegt Stekelenburg bij de NOS.

"Ik ben vooral benieuwd naar de reden waarom Malen er niet was. Misschien mocht hij niet", suggereert Theo Janssen, die doelt op de ongelukkige rol van Malen. "Wat wij te horen kregen van de KNVB is dat ze hem op een gegeven moment ook kwijt waren. Het klinkt een beetje gek", zegt Stekelenburg.

"Ik was teleurgesteld, maar er was ook acceptatie omdat dit kan gebeuren tijdens toernooien", zegt voormalig bondscoach Marco van Basten. "De manier waarop is niet leuk, we zijn toch allemaal chauvinistisch en willen graag dat Nederland ver komt, goed speelt en het liefste kampioen wordt."

Het gevoel dat spelers overhouden aan een verloren wedstrijd hangt af van de manier waarop, zegt Van Basten. "Als je strijdend ten onder gaat, is het een wedstrijd geweest en heeft het niet meegezeten, of heb je zo'n wedstrijd als gisteren?", zegt Van Basten, die wijst naar de wedstrijden tegen Rusland en Portugal in 2008 en 2006. "Er werd wel gestreden en gevochten, er gebeurde een hoop. Tegen Portugal was het ook een gevecht. Portugal is ook uitgeschakeld, maar het is wel een gevecht geweest en dan ga je uiteindelijk alsnog met het gevoel: het is jammer, maar volgende keer beter."

"Dan ga je door met de vakantie en het volgende seizoen, het gaat allemaal vrij snel. De teleurstelling duurt in principe een paar dagen en moet je verder. Als je op strand ligt breekt het zweet uit: shit, wat is er allemaal gebeurd?", aldus Van Basten.