NEC-aanvoerder maandenlang uitgeschakeld: Een zware tegenslag

NEC-aanvoerder maandenlang uitgeschakeld: "Een zware tegenslag"

02-07-2021 15:55
26

NEC-aanvoerder Rens van Eijden zal zijn Eredivisie-rentree met een paar maanden uit moeten stellen, meldt zijn club. De routinier wist in mei Eredivisie-promotie met de Nijmegenaren af te dwingen, maar heeft een knieblessure opgelopen en is maandenlang uit de roulatie.

Tijdens één van de eerste trainingen van het seizoen ging het mis voor Van Eijden. Hoelang hij precies moet revalideren, is nog even afwachten, maar de centrale verdediger kan mogelijk na de jaarwisseling pas weer in actie komen. "Deze blessure is een zware tegenslag. Desondanks ben ik zowel fysiek als mentaal vastberaden om deze tegenslag te overwinnen", laat hij weten aan de NEC-kanalen. "Ik hoop middels een goedlopende revalidatie zo snel mogelijk weer een fysieke bijdrage te leveren met het team."

NEC keert binnenkort na vier jaar terug in de Eredivisie, nadat het zich in de play-offs om promotie/degradatie van Almere City, Roda JC en NAC Breda had ontdaan. Van Eijden – die al eens promoveerde én degradeerde met NEC – was vorig seizoen goed voor 31 officiële wedstrijden en verlengde eind maart zijn aflopende contract met één jaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie