Update: Royal Antwerp stunt en presenteert ex-Rode Duivel Nainggolan

Update: Royal Antwerp stunt en presenteert ex-Rode Duivel Nainggolan

13-08-2021 08:25 Laatste update: 14-08-2021 17:58
89

Royal Antwerp FC lijkt voor dé zomertransfer van België te gaan zorgen. De dertigvoudig Rode Duivel staat op het punt om na zestien jaar terug te keren in geboortestad Antwerpen.

Nainggolan stond sinds 2018 bij Internazionale onder contract, maar werd al twee keer uitgeleend aan zijn oude club Cagliari en is sinds kort vrij man: de Nerazzurri hebben zijn contract ontbonden. Volgens de Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws is hij inmiddels onderweg naar Royal Antwerp FC. Het Turkse Besiktas leek de beste papieren te hebben, maar Antwerp deed een extra financiële inspanning. Inclusief tekenbonus zou Nainggolan maar liefst vier miljoen euro gaan verdienen in twee seizoenen.

De naderende overstap kan gevoelig liggen bij de fans van stadgenoot Beerschot, want de inmiddels 33-jarige Nainggolan doorliep daar de jeugdopleiding en is momenteel zelfs ambassadeur van die club. Il Ninja verruilde Beerschot in 2005 op jonge leeftijd voor het Italiaanse Piacenza en is sindsdien altijd in Italië blijven spelen. Maar daar gaat deze week dus nog verandering in komen.

Update: Royal Antwerp FC heeft de komst van Radja Nainggolan bevestigd. De 33-jarige middenvelder tekende zaterdag een contract voor twee seizoenen op de Bosuil. De dertigvoudig Rode Duivel kan mogelijk donderdag zijn debuut maken in het duel met Omonia Nicosia in de play-offs van de Europa League. Nainggolan komt over van Internazionale, waar zijn contract deze zomer werd ontbonden.