Onana keert waarschijnlijk zonder transfer terug bij Ajax: 'Fitter dan ooit'

Onana keert waarschijnlijk zonder transfer terug bij Ajax: 'Fitter dan ooit'

25-08-2021 16:01
187

Andre Onana is 'fitter dan ooit'. Dat laten mensen uit de omgeving van de Ajax-doelman weten aan de NOS. Onana traint voor zichzelf in Salou en mag vanaf 4 september weer aansluiten bij de groepstraining.

Onana moet vanwege een dopingschorsing tot 4 november wachten op zijn officiële rentree. De laatste maanden trainde hij individueel in Spanje. "Hij is fitter dan ooit", laat zijn entourage weten aan de NOS. "Hij traint elke dag en is klaar om weer op het veld te staan."

De vraag is of Onana nog terugkeert bij Ajax. De keeper uit Kameroen is op zoek naar een nieuwe club, maar legt de lat hoog en heeft nog maar enkele dagen om een zomertransfer af te ronden. Na de geruchten rond Arsenal en Olympique Lyon zou geen club zich meer hebben gemeld. 'Er speelt op dit moment niets', klinkt het.

Het is bekend dat de onderhandelingen tussen Ajax en Onana om zijn tot medio 2022 lopende contract te verlengen op niets zijn uitgelopen. Volgende week - naar verluidt 3 september - wordt de doelman in Amsterdam verwacht.