Van Gaal baalt van blessure bij Nederlands elftal: 'Ik was 5 minuten te laat'

Van Gaal baalt van blessure bij Nederlands elftal: 'Ik was 5 minuten te laat'

06-09-2021 15:15 Laatste update: 15:55
42

Louis van Gaal vindt het uitvallen van Cody Gakpo 'een streep door de rekening'. De zeventigjarige bondscoach heeft de PSV-aanvaller naar eigen zeggen vijf minuten te laat gewisseld, om een blessure te kunnen voorkomen.

Maandagochtend werd bekend dat Gakpo met een lichte blessure is vertrokken bij Oranje. Voor de camera van de NOS wordt Van Gaal gevraagd hoe groot het gemis van Gakpo zal zijn. "Hij is een groot talent en scoort makkelijk, dat heeft hij ook laten zien bij het Nederlands elftal. Dat is dus wel een streep door de rekening", vertelt de geboren Amsterdammer.

"Hij is een jonge speler, dus hij moet nog heel veel ervaring opdoen", maakt Van Gaal een kanttekening, waarna hij dat tot de blessure van Gakpo betrekt. "Als hij wat voelt, moet hij dat meteen zeggen. Dat is ervaring. Eigenlijk wilde ik hem al beschermen. Ik was van plan om hem een kwartier voor tijd te wisselen, maar ik was vijf minuten te laat. Er zijn wel meer van dit soort dingen op het veld waar hij nog een beetje moeite mee heeft."

Het is niet precies duidelijk waar Gakpo last van heeft. De 22-jarige buitenspeler staat naar verluidt één week buitenspel. Daardoor wordt het treffen tussen PSV en AZ een race tegen de klok voor hem.