Götze baalt van gelijkspel tegen Real Sociedad: 'Het was niet de ideale avond'

Götze baalt van gelijkspel tegen Real Sociedad: 'Het was niet de ideale avond'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 07:27vr 17-09-2021 om 07:27

Mario Götze kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd van PSV tegen Real Sociedad (2-2). De Duitse middenvelder leverde goed werk, door één doelpunt voor zijn rekening te nemen en een assist op Cody Gakpo te verzorgen, maar zag ook dat PSV makkelijk tegendoelpunten incasseerde.

"Als we de wedstrijd hadden gewonnen had ik kunnen genieten, maar helaas hebben we slechts één punt gepakt. Het was niet de ideale avond", stelt Götze in gesprek met ESPN. "We kregen te makkelijk twee doelpunten tegen. We verloren te vaak de bal in gevaarlijke situaties en dat mag niet gebeuren."

Ondanks het gelijkspel en de makkelijke tegengoals stelt Götze dat PSV over het algemeen wel een goede wedstrijd speelde. "We hadden veel balbezit en waren erg dominant. Vooral in de tweede helft creëerden we veel kansen, maar helaas lukte het ons niet om een derde doelpunt te maken."

De assist van Götze op Cody Gakpo, die de 2-2 inleidde, was er één om in te lijsten. De Duitser dribbelde zijn weg richting het Sociedad-doel en speelde de bal door de benen van twee spelers, waarna Gakpo goed afrondde. "Gakpo maakte een perfecte loopactie in de zestien en rondde de aanval erg goed af. Hij is een fantastische speler met veel potentie", concludeert Götze.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws