Xavi lyrisch over 15-jarige Barça-debutant: 'Hij heeft datzelfde talent als Messi'

30-04-2023 08:53 Laatste update: 09:41
31

FC Barcelona-trainer Xavi doet geen moeite om de verwachtingen rond Lamine Yamal te temperen. De vijftienjarige aanvaller werd zaterdag de jongste debutant ooit van de Catalanen in La Liga.

Yamal bleef tegen Atlético Madrid en Rayo Vallecano nog op de bank, maar tijdens de 4-0 zege op Real Betis mocht hij invallen. "Hij heeft laten zien wie hij is", reageert Xavi op de persconferentie na afloop. "Hij heeft dat geweldige aanvallende talent, dat is niet makkelijk te vinden in het wereldvoetbal. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij tot speciale dingen in staat."

Xavi vertelt wat hij Yamal influisterde. "Ik vroeg hem dingen te proberen." Zelfs een vergelijking met Lionel Messi gaat de coach niet uit de weg. "Ja, hij wordt vergeleken met Messi. Hij heeft dat aanvallende talent in het laatste gedeelte van het veld. Hij is al heel volwassen voor zijn leeftijd. Daarom vond ik dat hij er klaar voor was. Hij kan het verschil maken voor ons. Hij deed nu slechts tien minuten mee, maar speelde goed. Hij kan een geweldige speler worden voor ons."