Bizar: Troyes zet vier spelers op non-actief na dit incident met eigen fans

8 mei - 18:25 Laatste update: 18:36

Het Franse Troyes AC heeft vier spelers op non-actief gezet, wegens een vuurwerkincident tijdens de wedstrijd tegen Valenciennes FC. Fans van de thuisploeg gooiden vuurwerk op het veld, om hun onvrede te laten blijken. De vier betreffende spelers waren niet te spreken over de protestactie en gooiden het vuurwerk terug de tribunes in. Bekijk de beelden hierboven.

Degradatie lijkt voor Troyes nagenoeg onvermijdbaar en de Franse fans kunnen dat maar moeilijk accepteren. De wedstrijd tussen Troyes en Valenciennes werd afgelopen vrijdag vlak voor het eindsignaal gestaakt bij een 1-1 tussenstand.

De vier niet nadergenoemde spelers van Troyes zijn op non-actief gesteld, meldt de club middels een statement. 'Ondanks meerdere provocaties is het duidelijk dat de reacties van onze spelers even gevaarlijk waren. Zij zijn nu tijdelijk geschorst. Troyes veroordeelt met klem elke vorm van agressie en geweld en we zullen maatregelen blijven nemen om ervoor te zorgen dat ons stadion en veld een veilige omgeving zijn voor al onze spelers en supporters', schrijft de club.

Niet alleen de spelers worden aangepakt, maar ook de misdragende fans. De club is bezig met een intern onderzoek. 'We hebben de camerabeelden bestudeerd en negen mensen geïdentificeerd. Hun seizoenskaarten en tickets worden ongeldig verklaard en ze krijgen een maximaal stadionverbod. Daarnaast is hun identiteit doorgegeven aan de politie', valt er te lezen.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: