'Ajax is goed, maar ze moeten weten dat ze ook tegen een goed team spelen'

'Ajax is goed, maar ze moeten weten dat ze ook tegen een goed team spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 06:58za 16-10-2021 om 06:58

Laatste update: zaterdag 16 oktober 2021 om 13:47za 16-10-2021 om 13:47

Donyell Malen kijkt uit naar het Champions League-duel met Ajax dat komende dinsdag op de planning staat. De spits die afgelopen zomer naar Borussia Dortmund vertrok, waarschuwt de Amsterdammers ervoor om niet met gemakzucht over de wedstrijd te denken.

"Ajax is goed, maar ze moeten weten dat ze ook tegen een goed team spelen", vertelt Malen in gesprek met De Telegraaf. "Wij gaan er vol in en als ik er mag staan, dan sta ik er." De spits, die tegenwoordig samenspeelt met Dortmund-sensatie Erling Haaland, vertelt dat hij zijn naam wil vestigen op het hoogste niveau.

"Daar doe ik alles voor en met deze stap alleen (naar Dortmund, red.) is dat nog niet afgelopen", aldus Malen. "Het is hier allemaal nog nieuw, maar ik voel me echt prettig bij de club. De groep is jong en enorm ambitieus, ik voel me echt op m'n plek." Bij Dortmund moet Malen een betere versie van zichzelf worden. Aan zijn dadendrang zal dat in ieder geval niet liggen.

"Ik wil superactief zijn. Van elk moment dat ik normaal in een wedstrijd had, wil ik er vijf maken. Meer van mezelf laten zien. Ik heb met Marco Rose een trainer die heel eerlijk is. Hij zei direct: ik ga hier niet altijd doen of alles goed is. Als het slecht is, zal ik het je ook vertellen en ook elke dag. Als het goed gaat, hoor je het ook elke dag. Dat soort mensen heb je nodig om beter te worden", stelt Malen, die ook vertelt hoe het is om met Haaland te spelen.

"Goeie gozer, ik ben vaak met hem. Hij is héél goed natuurlijk, maar dat geldt voor heel veel spelers hier." Het duel met Ajax zal dinsdagavond om 21.00 uur van start gaan in Amsterdam. Beide ploegen zijn nog ongeslagen in de Champions League, waardoor de winnaar de koppositie zal innemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws