PSV kreeg al negentien tegengoals: 'Groot deel daarvan wel in twee wedstrijden'

PSV kreeg al negentien tegengoals: 'Groot deel daarvan wel in twee wedstrijden'

30-10-2021 21:28
43

Roger Schmidt is blij dat PSV zaterdag van FC Twente wist te winnen, maar is niet blij met de vele tegengoals die zijn ploeg krijgt. Met negentien tegen doelpunten staan de Eindhovenaren tweede op de lijst van clubs met het aantal tegengoals.

Dat zit de Duitse oefenmeester niet lekker. "Het is natuurlijk wel zo dat we negen tegengoals in twee wedstrijden tegen hebben gekregen", doelt hij in gesprek met De Telegraaf op de wedstrijden tegen Feyenoord (0-4) en Ajax (5-0). "Dat beïnvloedt de statistieken wel. Aan het begin van dit seizoen verdedigden we technisch gezien heel goed als team. Nu zijn de ruimtes te groot, waardoor de afstanden tussen de spelers ook te groot worden."

Wedden

Meer odds

"Onze tactische keuzes, bijvoorbeeld bij de eerste tegengoal, zijn ook niet erg goed", vervolgt Schmidt zijn betoog. "We zorgen niet goed genoeg voor de gevaarlijke zones. Het heeft ook een beetje te maken met de vorm van sommige spelers, die niet helemaal top is. Er zijn meerdere oorzaken waardoor we niet beter de gevaarlijke ruimtes beheersen. En dan hebben de tegenstanders vaak ook niet veel kansen nodig om te scoren."

Het lukte PSV de afgelopen twee maanden niet om een clean sheet te behalen en hield dit seizoen pas twee keer de nul in de competitie. Schmidt weet dat het beter moet. "De individuele fouten die we maken, moeten eruit. We werken op de training hard om dit eruit te krijgen. Het is op dit moment gewoon lastig voor ons om de nul te houden. Maar in de tweede helft tegen FC Twente is dat ons wel gelukt, dus misschien is dit een begin."