'Barça wil nieuwe aanvaller halen en gebruikt Luuk de Jong als negatief voorbeeld'

'Barça wil nieuwe aanvaller halen en gebruikt Luuk de Jong als negatief voorbeeld'

03-11-2021 14:22 Laatste update: 14:29
57

Doordat Sergio Agüero voorlopig uit de roulatie is, gaat FC Barcelona zich in de winter roeren op de transfermarkt. De Catalaanse ploeg wil Luuk de Jong als voorbeeld gebruiken van hoe het níet moet. Een inkomende transfer kan ook gevolgen hebben voor De Jong.

Dat meldt AS. Agüero is in ieder geval drie maanden uitgeschakeld door hartproblemen. Barça heeft nog wat extra geld achter de hand, waarmee het komende winter een nieuwe speler wil halen. Barça wil geen 'spelers voor de korte termijn' meer aantrekken. Namen als De Jong en Kevin-Prince Boateng flopten in Camp Nou, waardoor Barça de zaak op een andere manier wil aanpakken.

De Catalaanse club wil een speler binnenhalen die meer potentie heeft. Directeur voetbalzaken Mateu Alemany en technisch secretaris Ramon Planes zouden Dani Olmo erg graag naar Barcelona halen. De Spanjaard is 23, staat onder contract bij RB Leipzig en was eerder onderdeel van La Masía.

Mocht Olmo echter niet haalbaar zijn, dan hoopt Barça Raheem Sterling aan te trekken. Dat kan ook gevolgen hebben voor Luuk de Jong. De rol van de Nederlandse spits lijkt nu uitgespeeld bij Barça, maar als er een nieuwe buitenspeler in plaats van een spits komt, kan De Jong in 'zeer specifieke situaties' nog zijn opwachting maken.